top of page

DE HARMONIE

In 1922 ontstond een ruzie tussen enkele muzikanten tijdens een optocht naar Komen. De ruzie over het al dan niet spelen van de Vlaamse Leeuw, zorgde voor het ontstaan van harmonie ‘Onder Ons’ als een afscheuring van de ‘Grote Harmonie’. Na bijna 100 jaar besloten de 2 verenigingen om opnieuw de handen in mekaar te slaan en een nieuwe muziekvereniging op te starten: begin september 2018 werd de nieuwe Stadsharmonie Wervik geboren.
De geboorte van de nieuwe Stadsharmonie Wervik is iets waar we heel trots op zijn en is een historische gebeurtenis voor de muziekwereld in Wervik en omstreken”, aldus kersvers voorzitter Filip Simoens.


De Stadsharmonie wil een regionaal orkest zijn dat werkt op projectbasis en de ruimte en middelen kan vrijmaken om met unieke evenementen uit te pakken.

We willen een laagdrempelige, neutrale culturele vereniging worden die zo een breed aanbod verschillende genres kan aanbieden aan zowel de jongste als de oudste inwoner.

VICTOR HERMAN

Dirigent Stadsharmonie

Victor Herman (1997) komt uit Harelbeke en hij zette zijn eerste muzikale stappen in de academie van Harelbeke, waar hij tussen 2005 en 2015 saxofoon, instrumentaal ensemble, piano, jazz saxofoon en AMT/Compositie studeerde.

Victor behaalde zijn masterdiploma saxofoon en zijn educatieve master aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en studeerde als contractstudent ook aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg. 

Hij volgde de specialisatie orkestdirectie bij Erik Desimpelaere.

 

Momenteel is Victor leraar saxofoon aan de academies van Harelbeke en Menen.
Als saxofonist heeft hij orkestervaring bij tal van gerenommeerde orkesten: het Koninklijke Harmonieorkest Vooruit Harelbeke, de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem, het Brussels Philharmonic Orchestra, het Kortrijks Symfonisch Orkest, de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, en de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht.

Naast de Stadsharmonie Wervik dirigeert Victor ook het Harmonieorkest Moed en Vlijt van Kuurne.

Victor Herman
FOTO GALLERIJ
bottom of page