top of page

DE JEUGDHARMONIE

De jeugdharmonie bestaat momenteel uit een 30-tal jonge muzikanten en staat onder de leiding van Benjamin Verstraete. De jeugdharmonie is de ideale voorbereiding op de harmonie maar heeft zelf ook een goed gevuld jaarprogramma. Vaste optredens zijn het Kerstconcert op 26/12 en het concert naar aanleiding van de week van de amateurkunsten.

In onze jeugdharmonie moet het vooral plezant musiceren zijn en hechten wij veel belang aan de groepssfeer: zo behoort een repetitie- en funweekend tot het vaste programma. Maar dat er ook belang wordt gehecht aan muzikale opvoeding bewijst onze erkenning binnen het programma 'Alternatieve Leercontext' van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Menen.

Stefaan Vens en Joke Delva vertegenwoordigen als jeugdverantwoordelijken onze jeugdharmonie in het bestuur van de Stadsharmonie.

BENJAMIN VERSTRAETE

Dirigent Jeugdharmonie

Benjamin Verstraete startte zijn muzikale loopbaan aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Menen. Op 15-jarige leeftijd legde hij zich volledig toe op muziek en ging zijn middelbare studies verderzetten aan de Kunsthumaniora van Gent, waar hij les kreeg van oa. Isolde Lasoen. Die keuze wierp onmiddellijk zijn vruchten af want Benjamin werd prompt geselecteerd als aanvoerder slagwerk voor de Europese jeugdbrassband.
In 2018 heeft hij aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen zijn masterdiploma slagwerk behaald met grootste onderscheiding, dit in de klas van Carlo Willems en Koen Wilmaers. Hij volgde ook privéles bij Renato Martins, Jim Lin Chen Ching en Amel Serra Garcia. Benjamin volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde muzikanten als Mark Ford, Christopher Lamb, Anika Nilles, …

Dat Benjamin met plezier ervaring opdoet in alle soorten genres van muziek, is geen geheim meer. Zo komt hij als freelancer vaak in contact met orkesten uit de Belgische, Franse en Nederlandse HaFaBra-wereld, en professionele orkesten zoals de Koninklijke Muziekkapel van de Marine, de Vlaamse Opera, Casco Phil, de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, European Philharmonia, HERMESensemble, Frascati Symphonic, …
Solo-concerten gaf hij oa. voor het wereldwijd bekende TedX, als solist met verschillende verenigingen en zette hij menig bedrijfsfeest in vuur en vlam.

Benjamin werd in 2016 dirigent van de jeugdharmonie Onder Ons en werd ook na de fusie in die rol bevestigd.

Benjamin Verstraet
FOTO GALLERIJ
bottom of page